Als grondboorbedrijf voor geothermische boringen werken we bij Climadrill nauw samen met warmtepompinstallateurs. Na jarenlange samenwerkingen bouwden we een vast netwerk op van partnerinstallateurs met pakken ervaring die we kunnen vertrouwen. Ben jij nog op zoek naar een gecertificeerde installateur voor een warmtepomp?
Waarom een van onze partnerinstallateurs inschakelen?
Bij Climadrill raden we je altijd aan om met een gecertificeerde warmtepompinstallateur in zee te gaan. Onze partners zijn gecertificeerd, wat wil zeggen dat ze een erkende opleiding volgden en slaagden voor het examen, dat ze voldoen aan de toekenningsvoorwaarden en dat ze minstens een maand ervaring hebben. Ontdek de voordelen voor jou als je je warmtepomp door een gecertificeerde installateur laat plaatsen.
Een vakbekwame warmtepompinstallateur voert een grondige analyse uit van jouw specifieke situatie. Op basis van het type woning of gebouw, de beschikbare ruimte en het budget, de warmtebehoefte voor de verwarming, de nood aan warmwaterproductie, de mate van isolatie en het gewenste warmteafgiftesysteem bepaalt hij welk type warmtepomp en welk vermogen geschikt zijn voor jou. Vloer-, wand- en plafondverwarming zijn perfect te combineren met een warmtepomp. Bij radiatoren is het belangrijk dat ze over een lage vertrektemperatuur en goede energetische waarden beschikken. Door alles correct op elkaar af te stemmen, haal je het maximale rendement uit je warmtepomp zonder overbodige kosten.
Een erkende warmtepompinstallateur kan je ook adviseren over de ideale locatie van je warmtepomp en wanneer de installatie gewenst is. Zo is het interessanter om je warmtepomp tijdens de warmere maanden te laten installeren.
Door je warmtepomp te laten plaatsen door een ervaren installateur ben je 100% zeker van een correcte installatie. Hij kent de verschillende aandachtspunten en werkzaamheden per specifieke warmtepomp. Hij zal je warmtepomp erna ook juist afstellen. Door een onberispelijke installatie en afstelling is jouw warmtepomp bijna volledig onderhoudsvrij.
Om in aanmerking te komen voor premies geldt vaak als voorwaarde dat je je warmtepomp door een erkende installateur moet laten plaatsen. Op die manier stimuleert de overheid de aankoop van de energiezuinige warmtepomp en kan jij de kosten drukken én recupereren. Een gecertificeerde warmtepompinstallateur kan jou trouwens uitgebreid informeren over alle voorwaarden, premiebedragen, aanvraagprocedures en uitzonderingen.
Wanneer je je warmtepomp door een erkende installateur laat plaatsen, keurt die ook meteen de installatie. Zo hoef jij geen aparte gecertificeerde keuringsinstantie in te schakelen. De installateur zal ook een uitgebreide grondige kwaliteitscontrole uitvoeren na de plaatsing.
Het aanbod bestaat uit geothermische, lucht/lucht-, lucht/water- en water/water-warmtepompen. De keuze van de juiste warmtepomp is afhankelijk van het type woning of gebouw, de beschikbare ruimte, je budget, de warmtebehoefte, de warmwaterproductie, de isolatie en het gewenste warmteafgiftesysteem.
De prijs van een warmtepomp hangt van veel factoren af, zoals het type warmtepomp, het vermogen, de warmtepompinstallateur, de premies en de terugverdientijd.
Er zijn heel wat redenen om een warmtepomp te laten installeren. Ze zorgt voor verwarming, koeling én sanitair warm water, bezorgt je een lagere energiefactuur en een hoog rendement, is milieuvriendelijk, gaat lang mee en zorgt voor een hogere waarde van je woning of gebouw.
Een geothermische warmtepomp is daarbovenop onafhankelijk van het weer of seizoen, biedt rechtstreeks bruikbare temperaturen en is niet zicht- of hoorbaar.
De warmtepomp is breed inzetbaar. Ze kan toegepast worden voor ruimteverwarming en –koeling, vloer-, wand- of plafondverwarming, sanitair warm water en zwembadverwarming. Bovendien kan ze geplaatst worden in zowel nieuwbouw- als renovatiewoningen en in zowel residentiële als utilitaire gebouwen.