Bepalende factoren voor de prijs van de warmtepomp

Er bestaan diverse types van warmtepompen met elk een eigen prijs die sterk schommelt per installateur en die afhangt van jouw specifieke situatie. We delen je enkele richtprijzen mee, inclusief btw en plaatsing:

Lucht/lucht-warmtepomp

Vanaf 2 500 euro

Lucht/water-warmtepomp

Vanaf 7 500 euro

Grond/water- of geothermische warmtepomp

Vanaf 10 000 euro

Water/water-warmtepomp

Vanaf 15 000 euro

Hoe de prijs van de geothermische warmtepomp tot stand komt

De prijs van de geothermische warmtepomp hangt af van het buizennetwerk, dat horizontaal (horizontale captatie) of verticaal (verticale captatie) geplaatst kan worden. De gemiddelde prijs van een horizontaal buizennetwerk hangt rond de 10 000 euro, maar daarvoor heb je een grote oppervlakte, compressoren, condensors en verdampers nodig om de temperatuur te verhogen. Bij Climadrill staan we in voor verticale captatie, waarbij de prijs van de boringen ongeveer 4 000 euro bedraagt. De prijs van de installatie zelf start meestal vanaf 7 000 euro. Voor verticale captatie is geen omvangrijk oppervlak vereist én je wint rechtstreeks bruikbare warmte uit de diepere aardlagen.

Met het vermogen drukken we de hoeveelheid energie uit die de warmtepomp levert in een bepaalde tijd. Hoe groter het vermogen, hoe hoger de prijs van de warmtepomp. Het warmtepompvermogen wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh).

Het gewenste warmtepompvermogen hangt af van de grootte en isolatie van de woning of het gebouw.

De installatieprijs van de warmtepomp hangt sterk af van de installateur en het type warmtepomp. Zo zijn voor een geothermische warmtepomp verticale grondboringen vereist van 50 tot 200 m diep. Een geothermische installatie is een van de duurste opties, maar levert wel het hoogste rendement op.

Dsc00783

Een eerlijke warmtepompprijs bij juiste partners

Climadrill behoort tot de grootste Belgische grondboorbedrijven voor geothermische boringen. Voor de koppeling met geothermische warmtepompen werken we nauw samen met onze vaste warmtepompinstallateurs die correcte prijzen hanteren. Veel HVAC-installateurs, bouwaannemers, projectontwikkelaars, architecten en studiebureaus vertrouwen op ons door onze hoge kwaliteits- en eerlijke prijsgarantie en ons sterke netwerk. .

Veel ervaring

Ons team deed heel wat ervaring op in grote Europese grondboorbedrijven. Intussen zijn we zelf uitgegroeid tot een van de voornaamste spelers in België.

Grote capaciteit

We beschikken over 5 eigen boortorens en voegen daar binnenkort 5 extra machines aan toe. Climadrill kan elk project aan, van één boring tot een compleet BEO-veld.

Verreikende service

Wij zijn jouw allround partner voor alles omtrent geothermie. We staan in voor de dimensionering, het ontwerp, het advies en de geothermische boringen.

Volhardende aanpak

We zijn echte doorzetters en zijn pas tevreden als jouw boring en geothermische installatie volledig operationeel is en dat ook blijft doorheen de jaren.

Dsc00828

Betrouwbare warmtepompinstallateurs

Om zeker te zijn van een eerlijke prijs, hoge kwaliteit en blijvende werking kies je beter voor een betrouwbare warmtepompinstallateur. Bij Climadrill bevelen we je graag een kwalitatieve partnerinstallateur aan.

Ben je zelf een warmtepompinstallateur en wil je onze geothermische projecten naar een hoger niveau tillen, samen met ons? Word onze partner!

Img 20210827 135021369 Hdr
Dsc00765

De terugverdientijd van een warmtepomp

Door de hogere prijs is de aanschaf van een warmtepomp een investering. Daartegenover staat dat je energierekening een pak lager is en je rendement hoger. Je maakt gebruik van natuurlijke bronnen in plaats van fossiele brandstoffen én je komt in aanmerking voor premies en subsidies van de overheid. Al deze zaken verkorten de terugverdientijd van je warmtepomp aanzienlijk. De gemiddelde terugverdienperiode van een standaard warmtepomp bedraagt 10 à 15 jaar, bij een geothermische warmtepomp is dat naar schatting 20 jaar. Houd rekening met de oorspronkelijke investeringskost, het verbruik, de koppeling met zonnepanelen enzoverder voor de bepaling van de terugverdientijd.

Dsc00810

Hoe kan je de terugverdientijd verkorten?

Enkele aandachtspunten om het verbruik van je warmtepomp laag te houden en de terugverdientijd in te korten:

  • het juiste vermogen op maat van je woning/gebouw en energiebehoefte
  • een correcte afstelling van je warmtepomp door een erkende installateur
  • een regelmatig onderhoud
  • het gebruik van meerdere toepassingen, zoals de koppeling met sanitair water of zonnepanelen

Ben je als particulier op zoek naar een warmtepompinstallateur?

Vind een installateur in jouw buurt.

"*" indicates required fields

Toestemming*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Centrale Verwarming – Sanitair Peeters & Zonen Nv