Geothermiestudie door Climadrill

Brondimensionering

Naast de realisatie van de geothermische boringen kan je bij ons terecht voor de geothermiestudie die eraan voorafgaat. Het rendement van je bron staat of valt met een goede brondimensionering.  Zo kan een teveel aan boringen het economische rendement verlagen. Een tekort aan boringen put op termijn je bodem uit. Met een correcte dimensionering beperk je je elektrische verbruik tot een minimum en verleng je de levensduur van je warmtepomp. We berekenen het aantal aardwarmtewisselaars, de diepte en de configuratie ervan. Voor een optimale brondimensionering houden we rekening met wel 24 parameters, zoals de verschillende energiebehoeftes, de geologie, de hydrogeologie en de hydraulische configuraties van de aardwarmtewisselaars.

Dsc00826

Architecturale inpassing

Ook de ruimtelijke of architecturale inpassing van je geothermische systeem brengen we tot stand in de beginfase. We bepalen de boorlocaties, de plaatsing van de leidingen en het moment waarop we de boringen zullen uitvoeren. We stemmen al deze zaken perfect op elkaar af zodat de boringen vlot verlopen.

LAAT ALS PROFESSIONAL EEN GEOTHERMIESTUDIE UITVOEREN

Img 20210827 135021369 Hdr
Dsc00765

Geothermie-advies

Geothermie van a tot z

Climadrill is jouw totaalpartner voor je geothermische systeem. We bieden deskundig advies en voorzien geothermische boringen voor onder andere warmtepompinstallateurs, HVAC-installateurs, bouwaannemers, projectontwikkelaars, architecten en studiebureaus. We delen onze technische kennis met jou, staan in voor brondimensioneringen en architecturale inpassingen en maken je wegwijs in alle wettelijke verplichtingen.

Ontvang geothermie-advies van Climadrill

Sterke speler in België

Dankzij onze jarenlange ervaring groeiden we uit tot een van de grootste boorbedrijven in België.

Korte uitvoeringstermijnen

Met onze 5 boortorens kunnen we onze uitvoeringstermijnen aanzienlijk inkorten. Binnenkort breiden we ons machinepark uit met 5 extra machines.

Volhardende service

Onze boorploegen en aansluiters garanderen je een volledig operationele installatie en zien toe op een blijvende werking.

Dsc00828

Eén aanspreekpunt voor verschillende partijen

Voor een geothermische installatie kom je in contact met heel wat verschillende partijen. Om die reden kiezen we er bij Climadrill bewust voor om onze vaste warmtepompinstallateurs in te schakelen. Ze zijn stuk voor stuk ervaren professionals die een kei zijn in hun vak. Zo verzekeren we dat de bouwheer kwaliteit kan leveren met de garantie op een goede werking.

Andersom kan je als warmtepompinstallateur ook deel uitmaken van ons netwerk. Contacteer ons voor een partnership.

Samenwerken met een warmtepompinstallateur?

Word onze partnerinstallateur

Meer weten over geothermie?

‘Geothermie’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘geo’ (aarde) en ‘thermos’ (warmte). Het duidt op energie in de vorm van aardwarmte. Onze aardkern bevat temperaturen van 2 000 tot 12 000 °C die een geleidelijke warmte afgeven richting het aardoppervlak (de ‘geothermische flux’). Die stroom aan energie is onuitputtelijk. Door middel van geothermische bodemlussen winnen we de aardwarmte als bron voor warmtepompen en natuurlijke koeling. De warmte uit de aarde is een oneindige, niet-vervuilende en hernieuwbare energiebron en dus een pak duurzamer en onafhankelijker dan fossiele brandstoffen.

Aardwarmtewinning met behulp van geothermie biedt heel wat voordelen:

  • constante temperatuur van aardwarmte
  • gratis koeling
  • onafhankelijk van seizoenen en weersinvloeden
  • oneindige energiebron
  • onafhankelijk van geopolitiek
  • duurzaam energiesysteem met minimale CO2-uistoot
  • heel lange levensduur van meer dan 50 jaar
  • geen onderhoud
  • stabiele en voorspelbare kost

Afhankelijk van de locatie, situatie en benodigde temperatuur zijn er verschillende vormen van geothermie mogelijk met telkens een andere boringdiepte. Climadrill is gespecialiseerd in lage enthalpie geothermie of ondiepe geothermie.

Oppervlaktegeothermie

Deze vorm valt in principe niet onder geothermie, aangezien de boringen slechts 5 m diep zijn en te veel beïnvloed worden door het klimaat. Oppervlaktegeothermie is enkel geschikt voor grote terreinen.

Ondiepe geothermie

Ondiepe geothermie is geschikt voor elk type gebouw. De aardwarmtewisselaars zijn 50 tot 200 m diep en worden aangesloten op een warmtepomp.

Diepe geothermie

Diepe geothermie focust zich op omvangrijke installaties en lichte industrie, zoals warmtenetten of elektriciteitsproductiecentrales. De boringen zijn meer dan 1 000 m diep en bereiken daar rechtstreeks bruikbare temperaturen van meer dan 45 °C.

Lees meer over de werking van onze geothermische boringen.

Dsc00789
Dsc00810
Dsc00783